Berber Beauty kebelformáló és mellfeszesítő masszázs

Amit nem árt tudni

Problémák, melyeken segíthetünk:

 • megereszkedett mellek,
 • rugalmasság csökkenése, elvesztése,
 • kifelé álló mellbimbók,
 • dekoltázs megszűnése, kifelé álló mellek

 

A mellmasszázs leginkább akkor hatásos, ha a mell még nem veszítette el teljesen a formáját. Így, ha valakinek kicsit kezdenek megereszkedni a mellei, illetve kezdik elveszíteni eredeti rugalmasságukat, és/vagy a mellbimbók kifelé állnak, a keblek középről széthúzódtak, jó eredmény érhető el. Csodát tenni azonban nem lehet!
De az idősebb korosztály se keseredjen el, mert már 50+ esetében is értünk el látványos eredményeket, persze adottságtól függően. Mindenképpen szükséges egy előzetes konzultáció, ami ingyenes.
Érdemes megelőzés céljából is alkalmazni ezt a masszázsfajtát, hiszen lassíthatja a mell megereszkedését és összeesését. Azt, hogy mekkora az esély a változásra, a kötőszövetek állapotából is meg lehet állapítani, mint ahogy azt is, hogy kinek van hajlama arra, hogy melle évekkel később akár csúnyán megereszkedjen. Fontos, hogy ezt ne önmagunk döntsük el, kérjük ki szakember, illetve a masszőr véleményét is, hisz adott esetben a vélemények eltérhetnek. Általánosan elfogadott tévhit, hogy 35 éves kor felett, már csak műtéti beavatkozással – felvarrás, beültetés – lehet segíteni. Ez sok esetben nem igaz.
Befolyásoló tényezők lehetnek a kor, az izomzat állapota és az alkat, avagy a genetika. Nagyon fontos tudnivaló, hogy a masszőr nem orvos, nem plasztikai sebész, ezért amit elmond, az nem diagnózis.

 

Mi történik a kezelés alatt?

 

A teljes kezelésből mindössze 6-8 percet tesz ki a mell masszírozása, a többi az előkészítés folyamata.
Az első lépések a jobb hatásfok elérése érdekében:

 • Kozmetikai kefével óvatosan eltávolítjuk az elhalt hámréteget.
 • Ezt követően “tengeri iszappakolás” felvitele, ami tele van ásványi anyagokkal, melyek a bőrön keresztül szívódnak fel és jótékonyan hatnak a mirigyekre.
 • Ezt fóliával takarjuk, amit 15 perc pihentetés után alaposan le kell mosni.
 • A tulajdonképpeni kezelés a háti csigolyák mentén elhelyezkedő, mellkasra ható akupresszúrás pontok stimulálásával, valamint a hátközépi izomzat lazításával kezdődik. Ez javítja a testtartást és tovább erősíti a kívánt hatást.

 

A hátközépi izomzat, sok esetben felelős azért, hogy a keblek széthúzódnak, a mellbimbók kifelé mutatnak, ezért fontos annak ellazítása, rugalmasságának visszaállítása. A hátközépi izomzat feszülése, görcsszerű összehúzódása, bekeményedése, nagymértékben hozzájárul a mellek középről való széthúzódásához. Ezt a hatást fokozhatja az oldalsó, hónalj alatti izomzat feszülése, rugalmatlansága is.

 • A következő lépés, a lábfejen végzett reflexzóna-masszázs. A lábfej felső részén helyezkedik el a mellzóna, melyet a lábujjaktól a lábfej irányába mélysimítással kell masszírozni – ez a technika kismamáknak is javasolt, mert fokozza a tejtermelődést.
 • Ezt követően, egy nem erősen végzett, úgynevezett lazító has-masszázs következik, a még esetleg fennálló, vagy meglévő feszültség enyhítésére, a komfortérzet növelésére. Nagyon fontos, hogy a vendég koncentrálni tudjon a melleire, megszabadulva a félelmektől, az egész napi stresszhelyzetektől. Annak a tudatnak a rögzítése és erősítése a cél, hogy mellfeszesítő, alakformáló masszázson vesz részt, amely mint az agykontroll, hozzájárul a hatásfok növeléséhez.
 • Mindezek után következik a mell masszírozása fügekaktuszos mellfeszesítő krémmel (egy máig használt 5000 éves arab recept alapján), erősen koncentrálva a mell környékén lévő akupresszúrás pontokra. Az egyik ilyen pont a mellbimbó vonalában a mell alatt, a másik a hónaljredő szélén található. A mellek masszírozása hasonló technikával történik, mint az arc kozmetikai masszírozása. A mellek mellett kívül, a hónaljak alatti terület lazításával, mellek felé, középre, enyhén felfelé ívelő masszírozásával történik. Ezt követi a mellek enyhén befelé és felfelé ívelő körkörös masszírozása, illetve az alulról a mellbimbók irányába történő egyenes vonalú kozmetikai jellegű masszázs. A körülbelül 50 perces kezelés, dekoltázsmasszázzsal zárul.

 

A változás többnyire már a második, harmadik kezelés után is érezhető – egyes esetekben már az első után észleltek változást – láthatóvá a negyedik, ötödik alkalom után válik. Azonban javasolt a tizenkét alkalom, hogy tartósan elérhető legyen a kívánt eredmény.A kúrát ezt követően érdemes megismételni még kétszer hat hónapos különbséggel, majd évente egy alkalommal. Persze ez attól is függ, hogy csökken-e a mellek feszessége és azt mennyi idő alatt teszi. Egyes kirívó esetekben (40 év felett) egy kezelés sorozat eredménye másfél évig is tartósnak bizonyult. De mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy mennyire veszi szigorúan. A javasolt kúra a minél hosszabb tartósság érdekében indokolt. Ugyanakkor akár megelőzési jelleggel is végezhető az eljárás évente egy kezeléssorozattal.
A végeredmény feszesebb, formásabb mellek, előre mutató mellbimbók és esetenként akár 4-6 cm-rel megnövekedett méret. A növekedés mértéke nagyjából megegyezik a menstruációs időszak alatt tapasztalható mellnövekedéssel, ami elég látványos tud lenni. Ám nem szabad azt gondolni, hogy a mellmasszázs hatása megegyezik a plasztikai beavatkozás eredményével. Annál viszont minden szempontból kíméletesebb és egyáltalán nem okoz fájdalmat.

 

Mert mi segítünk abban, hogy külleme és közérzete is rendben legyen!greifen