A cellulitisz kezelésében is segít a böjt

A cellulit masszázs és a böjt kombójával gyors sikereket érhetünk el

Idén február 26-án kezdődött a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.

A téltől és ünnepektől megviselt, cukrokkal, erős fűszerekkel és nehéz, zsíros ételekkel tömött bendőnk ennyi idő alatt kitisztul, és újult erővel, megszépülve vághatunk neki a nyárnak! Még nem késő elkezdeni!

A hozzáértők hangsúlyozzák: a gyógyulás összefügg a fölösleges és káros nedvektől, valamint a salakanyagtól való megszabadulással. A mérsékeltebb és könnyebb étkezés valóban véd a betegségektől, a nehéz ételekkel túlterhelt testet pedig könnyen megtámadják a különböző nyavalyák. A keresztény gondolatkörben a test reakciói a lélekre is hatnak. A böjt megakadályozza, hogy eltelítődve elhanyagoljuk lelkünket. Koplalni azonban nem kell. Többet ér a mértéktartó étkezési fegyelem, mint a látványos éhezés. Tudományos tény: az anyagi javakról való lemondással a lélek érzékenyebbé válik. Észre sem vett vagy elfojtott lelki szükségleteinket intenzívebben éljük át, szellemünk és lelkük megtisztul.

A testünkön is hamar észrevehetjük, ha netán rosszul étkezünk, mozgásszegény életmódot folytatunk. Ilyen a narancsbőr megjelenése is, mely indokolttá teheti, hogy ideje változtatni az étkezési szokásainkon, életvitelünkön. A narancsbőr olyan probléma, amelytől sok nő szenved. Ezt a bőrproblémát a bőr alatti kötőszövet meglazulása idézi elő, általában a combon, fenéken, csípőn és a hason alakul ki.

Hogy felgyorsítsuk a méregtelenítés folyamatát érdemes a böjt mellett külső segítséget is igénybe venni, mint például a cellulit masszázst. A masszázs fellazítja a zsírszöveteket, ezzel megkönnyítve a szervezet számára a lebontást és annak elszállítását. Hatására a hajszálerek aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőr hőmérséklete. Olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is. A kezelések elsődleges hatása, hogy a bőr feszesebb, fényesebb, selymesebb lesz és jelentősen csökkennek a „gödröcskék”. Ugyanakkor karcsúsít és átformálja az alakot. Kúraszerű alkalmazása során – minimum 10 alkalom, szükséges a sok folyadék fogyasztása, a rendszeres testmozgás, és a megfelelő táplálkozás, hogy a méreganyagok minél hamarabb távozhassanak.

Visszatérve a böjtölés csak bizonyos szempontból jelent lemondást, hiszen nem kell sem a laktató, egészséges ételeket, sem a mennyei ízeket nélkülöznünk ez idő alatt.
A régi korok embere az, aki még úgymond összhangban élt a természettel, a hét napjaihoz különböző minőségeket, és az ennek megfelelő ételeket párosította.
Úgy tartották, hogy a hét napjai a bolygókkal és a bolygóknak megfeleltetett istenségekkel állnak szoros kapcsolatban. Minden gabona a Nap gyermeke, ám mivel a Naprendszer bolygói mind más és más hatással vannak a gabonafélékre, a különböző gabonák eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ezért hát hétfőn, a Hold napján rizst ettek
kedden, Mars napján árpát
szerdán, Merkúr napján kölest
csütörtökön, Jupiter napján rozst
pénteken, Vénusz napján zabot
szombaton, Szaturnusz napján kukoricát
és végül vasárnap, a Nap napján búzát.

Minden élőlénynek, beleértve az embert is, szüksége van méregtelenítésre, s a böjt az egyik legősibb és leghatékonyabb öngyógyítási technika, mivel a böjt növeli a szervezet ellenálló képességét, regenerálja az immunrendszert. De nem csak a test, hanem a szellem és a lélek is megtisztul egy ilyen időszak alkalmával.

Forrás:
egeszsegkalauz.hu
origo.hu

greifen